چه کسانی می توانند در ایران شرکت ثبت کنند؟
مرجع ذی صلاح برای ثبت فعالیت های تجاری، بر اساس پیش نویس اصلاحی آیین نامه ثبت شرکت ها مصوب شهریور 1340، «اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی» است. لازم به ذکر است اداره مذکور قبلاً «اداره ثبت شرکتها و علائم تجاری و ثبت اختراعات اداره کل ثبت» نامیده می شد که پس از تصویب مذکور به این نام تغییر یافت.
چه کسانی می توانند در ایران شرکت ثبت کنند؟
1. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند.
2. داشتن سابقه کیفری مانعی برای ثبت شرکت نمی باشد ولی نمی توانند عضو هیأت مدیره، مدیر عامل و یا بازرسان شرکت باشند.
3. اشخاص خارجی می توانند در ایران شرکت بدون شریک ایرانی به عنوان مالکیت 100% ثبت کنند.
4. چند شرکت می توانند بدون حضور اشخاص حقیقی شرکت مستقل ثبت کنند. (جوینت ونچر) به منظور ایجاد اشتغال در ایران سعی شده است این روند در ایران آسان شود. (مدارک مورد نیاز: گواهی ثبت شرکت + کپی مدارک هویتی نمایندگان آنها)
طبق قانون ثبت شرکتها:
1- هر شرکتی که در ایران تشکیل شود و مرکز اصلی آن در ایران باشد ایرانی محسوب می شود.
۲- شرکت های خارجی که می خواهند در ایران به فعالیت های تجاری، صنعتی یا اداری بپردازند باید در اداره ثبت اسناد تهران ثبت شوند. در صورت عدم ثبت نام در مهلت های تعیین شده از سوی مراجع قضایی با حکم قضایی علاوه بر محکومیت به جزای نقدی از ادامه فعالیت نیز جلوگیری می شود.
3- هزینه ثبت شرکت های ایرانی و خارجی برابر قوانین و مقررات مربوط خواهد بود.
برای ثبت شرکت چه باید کرد؟
1- اکثر شرکت ها در ایران شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص هستند. برای ثبت هر یک از آنها توجه به نکات زیر ضروری است:
شرکت با مسئولیت محدود
در شرکت با مسئولیت محدود حداقل 2 نفر شریک و حداقل سرمایه 100000 تومان و حداقل هیئت مدیره یا مدیران 1 نفر یا بیشتر وجود دارد. مسئولیت هر یک از شرکا «تا میزان سهم الشرکه» است.
شرکت سهامی خاص:
در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر شریک حداقل سرمایه 100000 تومان و حداقل هیئت مدیره یا مدیران 3 نفر می باشد. مسئولیت هر نوع شرکت تجاری «تا مبلغ اسمی سهم هر یک از شرکا» است.
ارائه گواهی پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه شرکت از بانک محل افتتاح حساب شرکت در زمان ثبت الزامی است.
تبصره ـ در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت به صورت غیر نقدی (اموال منقول و غیرمنقول) باشد ارائه گواهی کارشناس رسمی دادگستری و در صورتی که اموال غیرمنقول در سرمایه شرکت باشد ارائه الزامی است. سند مالکیت اصلی
2- اداره ثبت شرکت ها دارای نمونه فرم مدارک ثبت شرکت می باشد. این نمونه فرم ها را می توان از دفتر مذکور تهیه و تکمیل کرد. کلیه مدارک باید توسط کلیه شرکا (بنیانگذاران) امضا شود.
از جمله این فرم ها اظهارنامه ثبت شرکت است که از اوراق بهادار تهیه شده و باید از دفتر مذکور تهیه شود. برای دریافت اظهارنامه مذکور باید درخواستی در خصوص قصد تأسیس شرکت تنظیم و امضا شود. ضمناً صورتجلسه مجمع عمومی عادی موسس و صورتجلسه هیئت مدیره نیز تنظیم شده است که باید اخذ و امضا شود.
اخذ مجوز در صورتی که موضوع مجوز باشد
فعالیت هایی که قبل از ثبت شرکت باید از مراجع ذیصلاح مجوز داشته باشند 23 موضوع کلی هستند که قبل از ثبت شرکت باید از مراجع ذیصلاح مجوز بگیرند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به موضوعاتی که در ثبت شرکت نیاز به مجوز دارند مراجعه کنید)
پنج نام برای شرکت خود انتخاب کنید.
اسامی انتخابی نباید دارای کلمات بیگانه، فاقد سابقه ثبت و دارای معنا و مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.
انتخاب نام شرکت یکی از مهمترین مراحل ثبت شرکت می باشد. نام شرکت باید نشان دهنده ایده و کسب و کار شما باشد. برای این منظور می توانید از کارشناسان مجرب ثبت شرکت فکر برات کمک بگیرید تا نهال نوپای شما به خوبی به ثمر بنشیند.
به سامانه اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید.
سایت گیتی ثبت اصفهان
برچسب: ،